Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Aktualizované. Krízový štáb obce - od 15.6. funguje naplno už aj kultúrny dom

Dátum: 03.06.2020
Autor: Obec Hviezdoslavov
Počet videní: 5793
Aktualizované. Krízový štáb obce - od 15.6. funguje naplno už aj kultúrny dom

Dôležitý oznam

12.3.2020

ÚSTREDNÝ KRÍZOVÝ ŠTÁB SR PRIJAL TVRDÉ PREVENTÍVNE OPATRENIA

Dnešné zasadnutie Ústredného krízového štábu prinieslo nové preventívne opatrenia pred šírením ochorenia COVID-19:

  • Zatvorenie škôl a školských zariadení,
  • zavedenie hraničných kontrol (a zachovanie len veľkých hraničných priechodov),
  • zatvorenie všetkých troch medzinárodných letísk,
  • zastavenie medzinárodnej prepravy okrem zásobovania,
  • povinná karanténa pre ľudí prichádzajúcich z rizikových oblastí,
  • zatvorenie sociálnych a kultúrnych zariadení,
  • obmedzená prevádzka obchodných centier (cez víkend bude možné nakúpiť len potraviny, lieky a drogériu),
  • zatvorené budú bary, reštaurácie, lyžiarske strediská i wellness centrá a aquaparky,
  • vnútroštátne vlaky budú premávať v prázdninovom režime.

 

Oznamujeme tiež verejnosti, že v dňoch od 13.3. do 20.3.2020 bude budova Obecného (aj Stavebného) úradu Hviezdoslavov pre verejnosť uzavretá.

Prosíme klientov, aby zvolili iné formy komunikácie – elektronicky, príp. telefonicky. Priebežne Vás budeme o ďalšom postupe informovať. Kontakty na pracovníkov Úradu nájdete na tomto mieste. Ďakujeme Vám za pochopenie neľahkej situácie...

 

AKTUALIZÁCIA 20.3.2020

Oznamujeme verejnosti, že budova Obecného (aj Stavebného) úradu Hviezdoslavov bude pre verejnosť uzavretá až do 27.3..

Prosíme klientov, aby zvolili iné formy komunikácie – elektronicky, príp. telefonicky. Priebežne Vás budeme o ďalšom postupe informovať. Kontakty na pracovníkov Úradu nájdete na tomto mieste.

Ďakujeme Vám za pochopenie neľahkej situácie...

 

AKTUALIZÁCIA 26.3.2020

Oznamujeme verejnosti, že krízový štáb Hviezdoslavova v zložení:

  • Marek Lackovič, starosta Hviezdoslavova
  • Tatiana Skybová, zástupkyňa starostu
  • Ľuba Pavnicová, vedúca Stavebného úradu
  • Viera Gešová, vedúca Kancelárie prvého kontaktu
  • Adam Takáč, predseda Bezpečnostnej komisie
  • Jana Zemanová, vedúca Ekonomického úseku
  • Veronika Kodayová, predsedníčka Miestneho spolku SČK

rozhodol dnes, t. j. 26. marca 2020 o tom, že okrem opatrení prijatých Ústredným krízovým štábom SR, pokračujeme v nasledovných opatreniach, a to predbežne od 30.3.2020 do 14.4.2020 (vrátane):

  • uzatvorený Obecný úrad aj Stavebný úrad obce Hviezdoslavov pre verejnosť
  • uzatvorený Športovo-relaxačný areál (bez výnimky) na Školskej ul.
  • uzatvorený Kultúrny dom vrátane všetkých, i súkromných akcií (bez výnimky)

Urgentné záležitosti týkajúce sa Stavebného alebo Obecného úradu obce môžu byť po vopred zjednanej dohode s príslušným úradníkom, resp. úradníčkou, vybavené osobne. Pripomíname, že bez rúška na tvári nebude vstup umožnený nikomu.

Prakticky všetko v zriaďovateľskej pôsobnosti obce sa otvorí najskôr až po Veľkej noci.

Najbližšie zasadnutie zastupiteľstva sa uskutoční 8. apríla 2020 o 8:00 v hlavnej sále Kultúrneho domu vo Hviezdoslavove. Sprevádzať ho budú prísne bezpečnostné opatrenia pre všetkých a povinnosťou pri vstupe na zasadnutie bude pre každého rúško na tvári (bez výnimky). Pozvánka bude, ako obyčajne, zverejnená v súlade so zákonom, min. 3 dni pred rokovaním zastupiteľstva. Zároveň verejnosť prosíme, aby každý občan mimoriadne zvážil svoju prítomnosť na zastupiteľstve. Zastupiteľstvo bude totiž ako obvykle možné pozrieť i na YouTube, materiály na rokovanie bude možné stiahnuť si, nad rámec zákona, min. 24 hodín vopred na stránkach obce.

Na zbernom dvore i cintoríne v zriaďovateľskej pôsobnosti obce Hviezdoslavov je nariadením Vlády SR od stredy 25.3. povinnosťou nosiť na tvári rúško. Úrad verejného zdravotníctva dal príkaz nosiť rúška všade mimo svojho bydliska. Príkaz začal platiť 25. marca a platí až do odvolania. Platí to i pre státie v rade. V akomkoľvek rade budú musieť ľudia stáť vo vzdialenosti dva metre od seba, či je rad vonku alebo dnu.

Prosíme našich občanov a návštevníkov našich úradov, aby zvolili iné formy komunikácie – elektronickú, príp. telefonickú. Kontakty na pracovníkov Úradu nájdete na tomto mieste. Priebežne Vás budeme o ďalšom postupe informovať.

Informácie ohľadom MŠ nájdete na tomto mieste.

Ďakujeme Vám za pochopenie neľahkej situácie...

 

AKTUALIZÁCIA 14.4.2020

Oznamujeme verejnosti, že krízový štáb Hviezdoslavova v zložení:

  • Marek Lackovič, starosta Hviezdoslavova
  • Tatiana Skybová, zástupkyňa starostu
  • Ľuba Pavnicová, vedúca Stavebného úradu
  • Adam Takáč, predseda Bezpečnostnej komisie
  • Jana Zemanová, vedúca Ekonomického úseku
  • Veronika Kodayová, predsedníčka Miestneho spolku SČK

rozhodol dnes, t. j. 14. apríla 2020 o tom, že okrem opatrení prijatých Ústredným krízovým štábom SR, pokračujeme v nasledovných opatreniach, a to predbežne

od 14.4.2020 až do odvolania:

  • uzatvorený Športovo-relaxačný areál na Školskej ulici (bez výnimky) 
  • uzatvorený Kultúrny dom vrátane všetkých, i súkr. akcií (s výnimkou OZ)

od 14.4.2020 do 17.4.2020:

  • uzatvorený Obecný úrad aj Stavebný úrad obce Hviezdoslavov pre verejnosť

Urgentné záležitosti týkajúce sa Stavebného alebo Obecného úradu môžu byť v tomto týždni po vopred zjednanej dohode s príslušným úradníkom, resp. úradníčkou, vybavené osobne. Pripomíname, že bez rúška na tvári nebude vstup umožnený nikomu.

 

Od 20.4.2020 otvárame Obecný úrad a Stavebný úrad nasledovne:

  • pondelok 8:00 - 10:00
  • streda 8:00 - 10:00
  • piatok 8:00 - 10:00

K dispozícii bude verejnosti Stavebný úrad a Referát daní a poplatkov plniaci i úlohu podateľne. Aj v tomto prípade pripomíname, že Úrad, prosím, navštevujte, len ak je to skutočne potrebné a dôležité. Pripomíname, že bez rúška na tvári nebude vstup umožnený nikomu.

 

Najbližšie zasadnutie zastupiteľstva sa uskutoční zajtra, 15.4.2020 o 16:00 v hl. sále Kultúrneho domu vo Hviezdoslavove (pozvánka TU). Sprevádzať ho budú sprísnené bezpečnostné opatrenia pre všetkých a povinnosťou pri vstupe na zasadnutie bude pre každého rúško na tvári (bez výnimky). Zároveň verejnosť prosíme, aby každý občan mimoriadne zvážil svoju prítomnosť na zastupiteľstve. Zastupiteľstvo bude totiž ako obvykle možné pozrieť i na YouTube, materiály na rokovanie je možné stiahnuť si, nad rámec zákona, na našej stránke na tomto mieste.

Na zbernom dvore i cintoríne v zriaďovateľskej pôsobnosti obce Hviezdoslavov je nariadením Vlády SR od stredy 25.3. povinnosťou nosiť na tvári rúško. Úrad verejného zdravotníctva dal príkaz nosiť rúška všade mimo svojho bydliska. Príkaz začal platiť 25. marca a platí až do odvolania. Platí to i pre státie v rade. V akomkoľvek rade budú musieť ľudia stáť vo vzdialenosti dva metre od seba, či je rad vonku alebo dnu. Zároveň je, samozrejme, potrebné nezhromažďovať sa. Zberný dvor je počnúc dnešným dňom opäť k dispozícii v štandardných časoch, v stredu a v sobotu.

Prosíme našich občanov a návštevníkov našich úradov, aby zvolili iné formy komunikácie – ideálne elektronickú, príp. telefonickú. Kontakty na pracovníkov Úradu nájdete na tomto mieste.

Informácie ohľadom MŠ nájdete na tomto mieste.

Do pozornosti opätovne dávame aj bezplatnú pomoc našej terapeutky, pomoc s nákupom seniorom, či horúcu linku nášho miestneho spolku Slovenského červeného kríža. Kontakty nájdete tu. Neváhajte ich využiť...

V roznose rúšok pokračujeme dnes večer vo Hviezdnom bývaní, resp. v Záhradách.

Priebežne Vás budeme o ďalšom postupe informovať. Ďakujeme Vám za pochopenie neľahkej situácie...

 

AKTUALIZÁCIA 20.4.2020

Oznamujeme verejnosti, že krízový štáb Hviezdoslavova rozhodol dnes, t. j. 20. apríla 2020 o predĺžení všetkých opatrení v zmysle posledného zasadnutia krízového štábu zo dňa 14.4.2020.

V roznose rúšok pokračujeme dnes večer vo Hviezdnom bývaní, resp. v Záhradách. Doposiaľ sme našim občanom poskytli cca. 1300 kusov textilných rúšok, z ktorých zhruba 300 dodali dobrovoľníci a o zvyšok sa postarala obec v osobe p. Zemanovej a jej tímu.

 

AKTUALIZÁCIA 27.4.2020

Od stredy 29.4.2020 otvárame Obecný a Stavebný úrad nasledovne:

  • pondelok 8:00 - 12:00
  • streda 8:00 - 12:00
  • piatok 8:00 - 11:30 (vo sviatok 1.5. a 8.5. sú úrady zatvorené)

K dispozícii bude verejnosti Stavebný úrad a Referát daní a poplatkov plniaci i úlohu podateľne. Aj v tomto prípade pripomíname, že Úrad, prosím, navštevujte, len ak je to skutočne potrebné a dôležité. Pripomíname, že bez rúška na tvári nebude vstup umožnený nikomu.

Verejnosti tiež oznamujeme, že krízový štáb Hviezdoslavova rozhodol dnes, t. j. 27. apríla o predĺžení všetkých opatrení v zmysle posledného zasadnutia krízového štábu z predchádzajúcich týždňov.

V roznose rúšok pokračujeme aj tento týždeň. Blížime sa k okrúhlej hranici 2000 kusov textilných rúšok, z ktorých zhruba 300 dodali dobrovoľníci a o zvyšok sa postarala obec v osobe p. Zemanovej a jej tímu.

 

AKTUALIZÁCIA 4.5.2020

Od stredy 6.5.2020 vraciame Obecný a Stavebný úrad do bežnej prevádzky = t. j. od stredy 6.5. bude pre verejnosť otvorené opäť ako pred koronakrízou. Stránkové hodiny nájdete na tomto mieste. Aj naďalej budú však dôležité sprísnené bezpečnostné opatrenia (rozostupy, dezinfekcia, rúška a pod.).

Opätovne pripomíname, že úrady, prosím, navštevujte, len ak je to skutočne potrebné a dôležité. Pripomíname, že bez rúška na tvári nebude vstup umožnený nikomu.

Ostatné opatrenia z predchádzajúcich týždňov zostávajú v platnosti.

V roznose rúšok pokračujeme aj tento týždeň...

 

AKTUALIZÁCIA 11.5.2020

Od minulého týždňa bol Obecný a Stavebný úrad vrátený do bežnej prevádzky = t. j. pre verejnosť je otvorené opäť ako pred koronakrízou. Stránkové hodiny nájdete na tomto mieste. Stále sú dôležité prísne bezpečnostné opatrenia (rozostupy, dezinfekcia, rúška...).

Opätovne pripomíname, že úrady, prosím, navštevujte, len ak je to skutočne potrebné a dôležité. Pripomíname, že bez rúška na tvári nebude vstup umožnený nikomu.

Ostatné opatrenia z predchádzajúcich týždňov (uzatvorený Športovo-relaxačný areál, kultúrny dom obce) zostávajú tento týždeň ešte v platnosti.

V najbližších dňoch sa bude realizovať presun detských hracích prvkov zo športovo-relaxačného areálu na Školskej ul. do Parku P. O. Hviezdoslava pri obecnom úrade, a to kvôli príprave staveniska na výstavbu novej základnej školy s telocvičňou, ktorá je otázkou niekoľkých dní. Tieto prvky budú následne prístupné verejnosti v našom parku. Presné usmernenie bude zverejnené behom nasledujúcich dní.

 

AKTUALIZÁCIA 20.5.2020

Obecný a Stavebný úrad bol už 6.5. vrátený do bežnej prevádzky = t. j. pre verejnosť je otvorené opäť ako pred koronakrízou. Stránkové hodiny nájdete na tomto mieste. Stále sú dôležité prísne bezpečnostné opatrenia (rozostupy, dezinfekcia, rúška...).

Opätovne pripomíname, že úrady, prosím, navštevujte, len ak je to skutočne potrebné a dôležité. Pripomíname, že bez rúška na tvári nebude vstup umožnený nikomu.

Športovo-relaxačný areál na Školskej ulici je už taktiež otvorený. Pripomíname opatrenia RÚVZ SR, ktoré nájdete aj na tomto mieste.

Opatrenia platia aj pre zberný dvor obce Hviezdoslavov, aj pre cintorín obce Hviezdoslavov, aj pre všetky iné verejné priestory obce Hviezdoslavov.

Kultúrny dom obce zostáva (aj vzhľadom na prebiehajúce drobné rekonštrukčné práce súvisiace s presunom Stavebného úradu na horné poschodie) predbežne do 3.6. uzatvorený.

V týchto dňoch sa zrealizuje presun detských hracích prvkov zo športovo-relaxačného areálu na Školskej ul. do Parku P. O. Hviezdoslava pri obecnom úrade, a to kvôli príprave staveniska na výstavbu novej základnej školy s telocvičňou, ktorá je otázkou niekoľkých dní. Tieto prvky budú následne prístupné verejnosti v našom parku. Presné usmernenie bude zverejnené behom nasledujúcich dní.

 

AKTUALIZÁCIA 3.6.2020

Posledné zariadenie obce, ktoré sa teší na svoje znovuotvorenie, je kultúrny dom na Hlavnej ulici.

Kultúrny dom obce otvára svoje brány pre verejnosť v pondelok 15. júna 2020. Neplatí to pre zasadnutie OZ, ktoré sa bude konať 4.6.2020 a ktoré musí byť zo zákona verejnosti prístupné. Najbližšie dni prebehne ešte záverečná dezinfekcia všetkých priestorov.

Dátum 15. jún 2020 je dôležitý predovšetkým pre nájomcov, resp. skupiny:

  • kresťanský spevokol - hlavná sála, ŠTVRTKY 20.00 - 22.00 a NEDELE 10.00 - 11.00
  • ochotnícke divadlo - hlavná sála, PONDELKY 18.30 - 21.00
  • skupinové cvičenia - hlavná sála, UTORKY & ŠTVRTKY & PIATKY 19.00 - 20.00
  • spoločenské tance pre deti a dospelých - hlavná sála, STREDY 17.00 - 19.00
  • jóga - hlavná sála, UTORKY a ŠTVRTKY 18.30 - 19.30 (kolízia vznikla z dôvodu, že predtým bývala jóga na hornom poschodí, nájomca bude oslovený kvôli náhradnému termínu)

Viac informácií o našom KD nájdete na jeho stránke tu.

Všetkým nájomcom ďakujeme za súčinnosť počas týchto neľahkých časov.

Zároveň upozorňujeme, že od cca. 8.6.2020 (upresníme ešte v samostatnom článku), bude Stavebný úrad natrvalo presťahovaný na horné poschodie kultúrneho domu, kde bude k dispozícii podľa staronových stránkových hodín.

Veríme, že koronakríza vo Hviezdoslavove je pomaly za nami a že sa nové prípady tak skoro nevyskytnú...

 

Krízový štáb obce Hviezdoslavov