Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ťažké mechanizmy sa zahryzli do zeme. Výstavba novej školy práve začala

Dátum: 28.07.2020
Autor: Obec Hviezdoslavov
Počet videní: 1985
Ťažké mechanizmy sa zahryzli do zeme. Výstavba novej školy práve začala

Deň D je tu...

Milé Hviezdoslavčanky, vážení Hviezdoslavčania.

Nové základné školy sa na Slovensku nestavajú každý deň. U nás však takýto deň práve prišiel...

Aj tí najnedočkavejší z Vás sa už v tejto chvíli môžu naozaj tešiť. Vo Hviezdoslavove (v lokalite Pažiť - v bezprostrednej blízkosti Materskej školy Hviezdoslavov) práve začala výstavba novej, krásnej, modernej základnej školy. Práve v týchto chvíľach, ako ste si už iste mnohí všimli, prebieha skrývka ornice a potrebné terénne práce a úpravy.

Na najväčšiu investíciu do vzdelania v histórii obce sa podujala v roku 2020 Rímsko-katolícka cirkev, resp. Bratislavská arcidiecéza, vďaka ktorej nasledujúce mesiace vo Hviezdoslavove vyrastie vôbec prvá slovenská cirkevná základná škola na Žitnom ostrove. Je vskutku obdivuhodné, že práve v týchto neľahkých časoch začne u nás rásť tento vskutku výnimočný projekt - nová, veľká základná škola - na ktorú sme mnoho rokov čakali a o ktorú sme mnoho rokov bojovali...

Slávnostné požehnanie základného kameňa novej ZŠ prebehne 2. augusta 2020 (v nedeľu). Hviezdoslavov navštívi arcibiskup - metropolita Mons. Stanislav Zvolenský, ktorý bude od 10:30 hlavným celebrantom slávnostnej omše. Následne, zhruba o 11:30, sa presunieme k základnému kameňu na miesto výstavby.

Za príp. dočasné obmedzenia, zvýšenú prašnosť, resp. zvýšený hluk v nasledujúcom období sa Vám ospravedlňujeme a vopred Vám ďakujeme za porozumenie a súčinnosť.

 

Marek Lackovič

starosta

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.