Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Starosta M. Lackovič sa vzdáva mandátu starostu obce

Dátum: 15.12.2023
Počet videní: 2024
4 min. čítania
Starosta M. Lackovič sa vzdáva mandátu starostu obce

Aktuálne oznámenie...

Vážené Hviezdoslavčanky, Hviezdoslavčania.

     Poslanec Národnej rady Slovenskej republiky, člen Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre nezlučiteľnosť funkcií a starosta obce Hviezdoslavov, M. Lackovič, MBA, doručil dňa 14.12.2023 Obci Hviezdoslavov tzv. vzdanie sa mandátu starostu obce Hviezdoslavov, s účinnosťou od 22.12.2023. P. starosta dôvody, ktoré ho k tomu viedli, vysvetlil na svojich oficiálnych komunikačných kanáloch dňa 28.11.2023 i 14.12.2023.

     V súlade s príslušnou legislatívou SR bol zároveň novým zástupcom starostu v uplynulých dňoch určený poslanec OcZ a predseda Komisie pre územné plánovanie, výstavbu a rozvoj - Ing. F. Kavecký - ktorý bude v tzv. prechodnom období zastupovať starostu obce v plnom rozsahu, so všetkými právami i povinnosťami, určenými príslušnou legislatívou. Zastupovanie sa skončí zložením sľubu novozvoleného starostu. Ďalšie - s tým súvisiace - informácie budú zverejnené v krátkom čase. S procesom tranzície pomôže zástupcovi starostu i prednosta Úradu - Ing. R. Ottmár.

     "Verte, že nasledujúce rozhodnutie sa nerodilo ľahko a zohľadňuje roky čistej a úprimnej snahy o zlepšenie života v našej obci. Chcel by som Vám takto všetkým osobne, úprimne a otvorene oznámiť & odkomunikovať, že k 22.12.‘23 skladám mandát starostu Hviezdoslavova, v súzvuku s našimi (a mojimi) hodnotami a DNA - sedieť naplno „len“ na jednej stoličke. Napriek tomu, že sa moje rozhodnutie nerodí jednoducho, chcem vyslať jasný a silný signál, že prichádza NOVÁ politická kultúra. "Svojej" samospráve som pripravený až do skončenia volebného obdobia, v ktorom som získal najsilnejší mandát v jej 102-ročnej histórii, pomáhať ako len bude potrebné, avšak už „len“ ako dobrovoľník a zadarmo. Prepáčte mi, prosím, ale cítim, že tak je to správne. Že tak je to korektné. Že tak je to slušné a normálne. Moje rozhodnutie, prosím, považujte na definitívne. Je to vážna a ťaživá vec, zvlášť keď rok predtým vyhráte s 83 percentami, zvlášť keď úspešne realizujete desiatky skvelých projektov a zvlášť keď Obec zanechávam s miliónom na účte, stabilným kolektívom a tým najlepším zastupiteľstvom, aké tu kedy bolo. Hviezdoslavov som čestne a zodpovedne pripravil na jeho ďalšiu etapu. Urobil som tak preto, že to bude najlepšie pre Obec, pre "moje" politické hnutie, pre krajinu. Až čas ukáže, či aj pre mňa. Ak na Slovensku chceme novú politickú kultúru – slušnosť, čestnosť, otvorenosť – začať musíme od seba. Čaká nás veľa roboty. Chcem byť pri tom, keď budeme krajinu meniť k lepšiemu. Nikam neodchádzam. Ďakujem Vám za posledných 5 rokov. Boli to najkrajšie roky môjho života. Vďaka Vám." Dodal M. Lackovič.

     P. starostovi želáme v jeho ďalšej pracovnej ceste všetko dobré a ďakujeme za ostatných, mimoriadne intenzívnych 5 rokov.

 

OcÚ Hviezdoslavov

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.