Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Revitalizácia Parku P. O. Hviezdoslava - hlasovanie

Dátum: 02.03.2020
Autor: Obec Hviezdoslavov
Počet videní: 1939
Revitalizácia Parku P. O. Hviezdoslava - hlasovanie

Náš projekt sa dostal do verejného hlasovania...

Náš Park P. O. Hviezdoslava v súčasnom centre obce potrebuje zrevitalizovať, zmodernizovať a zrekonštruovať. Jednoznačne potrebuje nový mobiliár, viac zelene, viac farieb. Park by mal byť pýchou nášho Hviezdoslavova, no dnes ňou nie je, čo ma úprimne mrzí. Prišiel čas to zmeniť...

Dnes môžeme získať príspevok 5.000,00 EUR bez DPH. Požiadali sme preto o tento príspevok a zabojujeme o to, aby sme ho získali. Budeme však potrebovať aj Vašu pomoc, pretože za projekty sa v rámci projektu Ahoj, Krásne Slovensko sa verejne hlasuje.

Projekt má pod patronátom Inštitút SGI, ktorý už druhý rok spolupracuje v rámci projektu Participácia, informovanosť a tvorba verejných politík na úrovni samospráv - Odkaz pre starostu 2.0, podporenom z Európskeho sociálneho fondu cez Operačný program Efektívna verejná správa, s firmou Unilever pri jej CSR aktivite v rámci značky CIF s názvom Ahoj, Krásne Slovensko. Hlavnou myšlienkou tejto aktivity je podporiť projekty, ktorých cieľom je zveľadiť / skrášliť / zrekonštruovať verejné priestranstvá, ktoré slúžia širokej verejnosti a prinavrátiť im život a krásu, ktorú za posledné roky stratili.

 

Park P. O. Hviezdoslava v súčasnosti

IMG_0875

 

Čo v rámci projektu navrhujeme a čo chceme dosiahnuť?

Projektová dokumentácia ("PD") – chceme mať použiteľnú a aktuálnu projektovú dokumentáciu. V súčasnosti nijakou nedisponujeme.

Mobiliár – rátame približne s 6-7ks novými lavičkami, príp. stolmi so stoličkami, aby bolo vytvorené sedenie pre cca. 30 ľudí, ktorí budú obklopení zeleňou - cca. tromi vyvýšenými záhonmi s trvalkami, resp. letničkami. V prípade, že to rozpočet dovolí, vytvorená bude tieniaca stena s popínavými rastlinami (vistéria, brečtan, pavinič), ktorá dokreslí všadeprítomný prírodný ráz odpočinkovej plochy. Mobiliár bude mať jednotný vizuál vo farbách obce, vrátane nových 2ks smetných košov. Vytvorená bude nová oddychovo-relaxačná zóna v úplnom centre obce, pričom k dispozícii bude i zaujímavá forma občerstvenia (na najbližšom zastupiteľstve sa bude schvaľovať zámer predaja kvalitnej, domácej nebalenej zmrzliny, ktorá by mala vyrásť v bezprostrednej blízkosti).

Zeleň a výsadba – rátame s trvalkami, letničkami, popínavkami, ako i so vzrastlou zeleňou (max. 10ks), vrátane substrátu, hnojiva a oporných drevených kolov. Vzrastlé dreviny vytvoria akýsi malý hájik, ktorý vytvorí tieň počas horúcich letných mesiacov.

Práca a materiál – veškerý spotrebný materiál ako i nový materiál na starostlivosť nového "miniareálu" (nožnice na strihanie, nástroje na bežnú údržbu, odkop jestvujúcej zeminy, príp. potrebná úprava terénu a príprava podložia a pod.) = všetko zabezpečia pracovníci obecnej údržby, na prácu nebude najímaná externá spoločnosť.

 

Časová os projektu:

1.3.2020 – Spustenie hlasovania verejnosti
30.4.2020 – Ukončenie hlasovania verejnosti
1.5. - 30.9.2020 – Realizácia projektov

Časový harmonogram sa ešte môže jemne upraviť. O všetkom však budete včas informovaní...

 

HLASUJTE, PROSÍM, ZA NÁŠ PROJEKT

NA TOMTO MIESTE

Pozn.: Pri hlasovaní stačí zadať len e-mail...

ĎAKUJEME!

 

Marek Lackovič

starosta

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.