Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

V prímestských autobusoch, žiaľ, nemôžme pokračovať

Dátum: 31.10.2019
Autor: Obec Hviezdoslavov
Počet videní: 1291
V prímestských autobusoch, žiaľ, nemôžme pokračovať

Cestujúci si na autobusy nezvykli...

Milí cestujúci.

Žiaľ, vzhľadom na veľmi nízky záujem cestujúcich cestovať hlavne ráno z Kvetoslavova a Hviezdoslavova do Bratislavy prímestskou autobusovou dopravou a tiež vzhľadom na fakt, že záujem od septembra do októbra na ranných, prioritných spojoch paradoxne poklesol, pričom sa práve tu očakával, naopak, nárast, sme boli s obcou Kvetoslavov donútení, v záujme zodpovedného prístupu k verejným - a teda Vašim - financiám, spoluprácu so SAD DS nepredlžovať, resp. neobjednávať ďalšie spoje od 1.11.2019, a teda negenerovať ďalšiu stratu, ktorá týmto spôsobom našim obciam vznikala.

Potešiteľným faktom zostáva skutočnosť, že sme v debate s Trnavským samosprávnym krajom, ktorý presviedčame na to, aby prevzal aspoň dva ako-tak rentabilné spoje - prvý je 15:10 z Bratislavy, smer Hviezdoslavov a druhý je 16:50 z Bratislavy, smer Hviezdoslavov, ktoré mali v októbri priemernú obsadenosť na úrovni 23 cestujúcich / 1 spoj. Tieto spoje boli najmenej stratové, hoci tržbu vytvárali hlavne cestujúci Mostu pri Bratislave a Štvrtku n. O., kde, našťastie, taktiež tieto autobusy stáli.

Občanom Hviezdoslavova a Kvetoslavova sme tak zďaleka nepomohli tak, ako sme plánovali. Vzhľadom na limity spojov, ktoré sme mali, nebolo možné posunúť časy inak, alebo lepšie, než sme to urobili v tomto prípade.

Touto skúšobnou prevádzkou tak, pevne veríme, docielime aspoň to, že poobede, po práci, sa budete môcť na ceste domov spoľahnúť nielen na vlaky, ale aj na autobusy, ktoré snáď TTSK v krátkom čase prevezme "do svojej opatery", a naše obce by tak už nemuseli hradiť vznikajúce straty...

V krátkom čase Vás budeme informovať...

 

Marek Lackovič

starosta

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.